ukenru
rosiya-maye-zapas-raket-ta-potuzhnosti-dlya-yikh-virobnitstva-malyar

росія має запас ракет та потужності для їх виробництва – Маляр

 • 289994 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Незважаючи на брак зарубіжних комплектуючих, росія ще має запас ракет для нанесення ударів по Україні, та здатна виробляти нові. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Крім того, що є певні запаси, потрібно розуміти, що у них (росіян – ред.) працює ще виробництво, і вони ці запаси поповнюють. Власне, вони потребують комплектуючих з-за кордону. Але, станом на сьогодні у них ще є на кілька місяців запасів тих комплектуючих, які були куплені раніше. Тому потрібно розуміти що навіть якщо вони зараз використають, ще невелику частину вони встигнуть поповнити", - зазначила Маляр.

Деталі

Зі слів заступниці міністра, якщо вираховувати ту кількість, яка вже використана проти України – тобто майже 2 тисячі ракет, то для того, щоб поповнити цю кількість, виробництво "повинно працювати декілька років".

Водночас, зазначила Маляр, не варто забувати, що у росіян є величезний арсенал різної зброї, не тільки ракет.

Зокрема з її слів існує ризик застосування хімічної зброї.

Нагадаємо

У Міністерстві оборони США заявили, що росія здійснила понад 1900 ракетних запусків проти України за 63 дні війни.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що росія вже випустила в Україні більшу частину свого ракетного арсеналу. Водночас він підкреслив, що в рф ще достатньо ракет, щоб завдавати нових ударів по українських містах і тероризувати мирне населення.

Українські Національні Новини

Політика