rosiya-maye-ponesti-usyu-vidpovidalnist-mzs-ukrayini-vistupilo-z-zayavoyu-schodo-yaponiyi

"росія має понести усю відповідальність": МЗС України виступило з заявою щодо Японії

 • 179840 переглядiв

Цитата

"7 жовтня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ №692/2022, що підтверджує повагу до суверенітету і територіальної цілісності Японії, включно з її Північними територіями, які продовжують перебувати під окупацією російської федерації.

Ухвалення Верховною Радою України "Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства щодо Північних територій Японії" та підписання зазначеного указу Президента України є важливими кроками, які відновлюють історичну справедливість та підтверджують відданість України загальновизнаним принципам та нормам міжнародного права", - йдеться у заяві.

Деталі

МЗС України заявило, що "послідовно наголошує, що у сучасному світі немає місця для застосування сили з метою порушення суверенітету і територіальної цілісності будь-якої держави світу всупереч міжнародному праву".

"росія, як країна-агресор, має понести усю відповідальність за свої дії з порушення суверенних кордонів України та інших держав світу", - наголосили у МЗС України.

Раніше 

7 жовтня 2022 року Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародного співтовариства щодо Північних територій Японії. Президент України Володимир Зеленський підписав указ, що підтверджує повагу до суверенітету і територіальної цілісності Японії, включно з її Північними територіями.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Знову поверне на осінь: синоптики дали дощовий прогноз

     • 317113 переглядiв

    У столиці відновлюють роботу ще два McDonald's

     • 187571 переглядiв