rosiya-khoche-vdariti-po-gts-ukrayini-pislya-teraktu-na-svoyiy-teritoriyi-zelenskiy

росія хоче вдарити по ГТС України після теракту на своїй території – Зеленський

 • 150774 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. росія планує завдати ударів по українській газотранспортній системі, щоб обґрунтувати необхідність запуску "Північного потоку-2". Такий прогноз в інтерв’ю ZDFheute Nachrichten дав президент України Володимир Зеленський, пише УНН.

Цитата

"Тому вони підірвали "Північний потік". Далі вони підірвуть у себе щось. Їм абсолютно байдуже, це їхній стиль. Вони підірвуть у себе щось, звинуватять нас для того, щоб ударити по нашій газотранспортній системі. Тому що в такому разі вони скажуть: "ми просто реагували". Після цього він (путін – ред.) скаже Європі: "дивіться, немає виходу, потрібно терміново запустити "Північний потік–2", який ви не запускаєте… Європа залишиться без газу через Україну". Отакий буде крок", – сказав Зеленський.

Деталі

На думку президента України, на такий крок росія може піти протягом найближчих двох місяців.

"Потрібна зараз чітка позиція: якщо росія продовжить підривати енергосистему Європи – на території росії, України – "Північний потік–2" не запустимо, санкції не знімемо", – наголосив глава держави.

Нагадаємо

Минулого місяця було виявлено витоки у трубопроводах "Північний потік–1" і "Північний потік–2", які простягаються через Балтійське море до Німеччини з росії – два в Швеції та ще два в Данії – через що почалося розслідування та було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону.

Слідство у Швеції назвало "детонації" причиною витоків із "Північного потоку".

кремль заперечує свою причетність до вибухів на "Північному потоці".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Помер мер Обухова

     • 323425 переглядiв

    ПАРЄ визнала російський режим терористичним

     • 275825 переглядiв