rosiya-i-kitay-vidpravili-do-uzberezhzhya-alyaski-naybilshu-flotiliyu-dlya-patrulyuvannya-zmi

росія і Китай відправили до узбережжя Аляски найбільшу флотилію для патрулювання - ЗМІ

 • 337021 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Військово-морські сили росії та Китаю цього тижня направили найбільшу в історії флотилію для патрулювання біля Аляски. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на посадовців та експертів, повідомляє УНН.

Деталі

Одинадцять російських і китайських кораблів підійшли до Алеутських островів, але не заходили в американські територіальні води.

Капітан ВМС у відставці Брент Садлер сказав, що, враховуючи контекст війни в Україні та напруженість навколо Тайваню, цей крок є дуже провокаційним.

«Повітряні та морські засоби під нашим командуванням проводили операції для забезпечення оборони США і Канади. Патруль (росії та Китаю- ред.) залишився в міжнародних водах і не розцінювався як загроза», — йдеться в повідомленні командування США.

За даними видання, Сенатор Ден Салліван з Аляски, член комітету Сенату у справах збройних сил від республіканців, заявив, що патруль був нагадуванням про те, що США вступили в «нову еру авторитарної агресії», і привітав рішучу відповідь США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив, що іноземні літаки і кораблі підвищує напруженість у Східному та Південно-Китайському морях

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі