ukenru
rosiya-gotova-vistaviti-proti-ukrayini-100-batalyonnikh-grup-nuland

Росія готова виставити проти України 100 батальйонних груп - Нуланд

 • 19333 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. США вважають, що Росія готова виставити проти України "майже всі наземні війська на захід від Уралу", заявила заступник держсекретаря Вікторія Нуланд, інформує УНН.

Цитата

"Військові та розвідувальні служби Росії продовжують розвивати потенціал для рішучих дій проти України у разі наказу, потенційно на початку 2022 року", - йдеться у письмових свідченнях Нуланд Конгресу.

"Сили, які передбачається розгорнути, якщо їх повністю мобілізувати, будуть удвічі більшими за те, що ми бачили минулої весни, у тому числі приблизно 100 батальйонних тактичних груп, або практично всі боєготові наземні сили РФ, що базуються на захід від Уралу", - йдеться в показаннях Нуланд.

Додамо

7 грудня Байден та Путін обговорили по відеозв'язку напруженість навколо України та інші міжнародні теми.

4 грудня агентство AP повідомило, що, за даними американської розвідки, Росія планує вторгнення на територію України, можливо вже на початку 2022 року за участю 175 тисяч військових.

Газета The Washington Post того ж дня зазначила, що напад може статися одночасно за декількома напрямками: з півночі анексованого Криму, через підконтрольні бойовикам території на сході та з північного кордону України - через Білорусь.

Українські Національні Новини

Новини Світу