ukenru
rosiya-gotova-spivpratsyuvati-z-ssha-na-rivnikh-v-putin

Росія готова співпрацювати з США на рівних - В.Путін

 • 8750 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Президент РФ Володимир Путін заявив про готовність співпрацювати з новою американською адміністрацією на рівноправній основі. Про це він сказав у посланні до федеральних зборів, передає УНН з посиланням на ВВС.

За його словами, у Росії і США загальна відповідальність за безпеку і стабільність у світі.

"Важливо нормалізувати і почати розвивати двосторонні відносини на рівноправній і взаємовигідній основі. Розраховуємо на об'єднання з США в боротьбі з реальною, а не вигаданою загрозою - міжнародним тероризмом", - сказав В.Путін.

"Ми не допустимо обмеження своїх інтересів, нехтування ними. Ми хочемо і будемо самостійно розпоряджатися своєю долею, будувати сьогодення і майбутнє без чужих підказок і непрошених порад", - додав російський лідер у посланні.

З його слів, в останні роки Росія зіткнулася зі спробами зовнішнього тиску, і "в хід було пущено все - від міфів про російську агресію, пропаганду, втручання в чужі вибори до цькування наших спортсменів, включаючи паралімпійців".

"Замовні інформаційні кампанії, винаходження і вкидання компроматів, менторські повчання всім вже порядком набридли, якщо знадобиться, ми самі кого треба можемо повчити", - сказав В.Путін.

"Ми не хочемо протистояння ні з ким, воно нам не потрібно, ні нам, ні нашим партнерам, ні світовій спільноті. На відміну від зарубіжних колег, які бачать в Росії противника, ми не шукаємо і ніколи не шукали ворогів, нам потрібні друзі", - підкреслив президент Росії.

Незадовго до виступу В.Путіна стало відомо, що палата представників конгресу США прийняла законопроект, що передбачає створення спеціальної міжвідомчої групи, яка буде протистояти завуальованим спробам Росії "впливати на громадян і уряди інших держав".

Українські Національні Новини

Новини Світу