ukenru
rosiya-blokuye-vsi-zaproponovani-varianti-evakuatsiyi-viyskovikh-z-azovstali-zelenskiy

росія блокує всі запропоновані варіанти евакуації військових з “Азовсталі” - Зеленський

 • 112557 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Російська влада блокує всі запропоновані варіанти евакуації військових з території заводу “Азовсталь” у Маріуполі. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час свого відеозвернення до народу Мальти, передає УНН.

Цитата

"Ми застосовуємо всі можливі дипломатичні інструменти, щоб організувати порятунок для них. Але росія не дає згоди на будь-який із запропонованих варіантів. Ми запитували у наших партнерів і необхідну зброю, щоб деблокувати Маріуполь, але саме тієї зброї саме у такому обсязі, який потрібен для деблокади Маріуполя, зараз немає", - заявив Зеленський.

Додамо

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що у Маріуполі окупанти продовжують блокувати українські підрозділи в районі заводу “Азовсталь”.

Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар повідомив, що на території заводу “Азовсталь”, після нічних обстрілів російськими окупантами, перебуває багато поранених осіб.

Президент України Володимир Зеленський та все керівництво держави шукають можливості для евакуації цивільних із заводу "Азовсталь", а також працюють над застосуванням процедури “екстракшн” щодо поранених бійців, медиків і військових.

Українські Національні Новини

Політика