rosiiskoho-ahenta-zasudyly-do-15-rokiv-tiurmy-hotuvav-aviaudary-po-zsu-ta-natshvardii-u-kyievi

Російського агента засудили до 15 років тюрми: готував авіаудари по ЗСУ та Нацгвардії у Києві

 • 32728 переглядiв

Російський агент був засуджений до 15 років ув'язнення.

Російський агент, який готував у Києві повітряні удари по ЗСУ та Нацгвардії, отримав 15 років ув'язнення, повідомили у середу у СБУ, пише УНН.

Деталі

Учасник агентурної групи фсб, яка була знешкоджена в вересні 2022 року, отримав реальний термін ув'язнення на підставі доказів, зібраних Службою безпеки.

Тоді кіберфахівці СБУ провели у Києві успішну спецоперацію із затримання російського агента та його спільника, що готували серію повітряних ударів по столиці.

Серед пріоритетних цілей ворога, за даними СБУ, були можливі місця дислокації підрозділів ЗСУ та Національної гвардії на території міста, а також технічний стан енергооб'єктів, зокрема теплових електростанцій, по яких агресор планував скоригувати ракетні або дронові атаки.

Співробітники СБУ вчасно викрили російського агента, завдяки чому запобігли серії атак на військову та критичну інфраструктуру Києва. Суд призначив йому термін ув'язнення на 15 років з конфіскацією майна.

Як встановило розслідування, засудженим є 46-річний киянин, якого завербував кадровий співробітник фсб у серпні 2022 року. Його спільник, 39-річний житель столиці, відомий під псевдонімом "Нарік", здійснював фото- і відеозйомку українських об'єктів та передавав отримані файли російському агенту.

За свою зрадницьку співпрацю з окупантами отримував грошову винагороду. Суд визнав його винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і засудив за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

15 років тюрми отримав зрадник, який захоплював будівлю СБУ в Маріуполі25.12.23, 13:38

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кримські партизани виявили російську РЛС у Севастополі

     • 29730 переглядiв