rosiiany-zmenshyly-kilkist-atak-pid-avdiivkoiu-cherez-vtraty-rechnyk

росіяни зменшили кількість атак під Авдіївкою через втрати - речник

 • 33380 переглядiв

Російські окупанти на Таврійському напрямку, зокрема біля Авдіївки, майже в півтора рази зменшили кількість атак у порівнянні з попередньою добою. Про це розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону у суботу, передає кореспондент УНН.

Загалом в операційній зоні ОСУВ "Таврія", зокрема біля Авдіївки, ворог майже в півтора рази зменшив кількість атак у порівнянні з попередньою добою. Одна з причин – це дуже великі втрати ворога, які було завдано нашими воїнами

- розповів Штупун.

Деталі

Він повідомив, що загалом зафіксовано 34 бойових зіткнення, з них 21 - біля Авдіївки.

"Там ворог продовжує кидати вперед піхоту, майже не використовував техніки. За добу втратив в операційній зоні ОСУВ "Таврія" 495 осіб, а в районі Авдіївки близько 300. Також (ворог – ред.) втратив чотири бронемашини. Якщо порівнювати з попередніми трьома днями, то техніку ворог майже не застосовує", - зазначив Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контролюють Авдіївський коксохім - Генштаб

Також, за його словами, знизилася активність ворожої авіації та артилерії.

"За добу зафіксовано всього чотири авіаудари, перед тим було 17, 18. Для ударів російські терористи продовжують використовувати керовані авіаційні бомби й б'ють здалеку", - сказав Штупун.

Доповнення

Начальник служби зв'язків з громадськістю 47 ОМБр Дмитро Лазуткін повідомляв 2 грудня, що на Авдіївському напрямку ситуація стабільно складна. Проте українські військові тримають оборону, не дають росіянам просуватися на півночі від Авдіївки.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Сицилії сталося виверження вулкану Етна

     • 29214 переглядiв

    ЗСУ опублікували кадри зруйнованої Мар'їнки з повітря

     • 33279 переглядiв

    ЗСУ контролюють Авдіївський коксохім - Генштаб

     • 31156 переглядiв