rosiiany-rozstrilialy-ukrainskykh-polonenykh-na-zaporizhzhi-ofis-henprokurora-rozpochav-rozsliduvannia

росіяни розстріляли українських полонених на Запоріжжі: Офіс генпрокурора розпочав розслідування

 • 23245 переглядiв

Україна розпочала розслідування за фактом страти трьох бійців ЗСУ захоплених в полон російськими військами, що є порушенням Женевської конвенції.

Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими військами трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області. Про це з посиланням на Офіс генерального прокурора, передає УНН.

Деталі 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

  За даними слідства, військовослужбовці армії рф у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли

- ідеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що відео вже поширене в соціальних мережах. 

Доповнення 

Зазначається, що упродовж останнього місяця у мережі з’явилося відео страти російськими військовослужбовцями українських воїнів, які здавалися в полон. Також зафіксовано використання українських військовополонених як "живого щита" на лінії зіткнення.

За фактами вчинення військовослужбовцями РФ воєнних злочинів триває досудове розслідування.

Нагадаємо

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Червоного Хреста та ООН з приводу вбивства російськими силами двох українських солдатів, які здалися в полон, закликаючи вжити заходів проти порушень міжнародного права.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У цьому році СБУ вже знищила понад 500 російських танків

     • 23783 переглядiв