rosiiany-kopiiuiut-dii-ukrainskykh-biitsiv-na-fronti-khocha-i-ne-vidmovliaiutsia-vid-miasnykh-shturmiv-tarnavskyi

росіяни копіюють дії українських бійців на фронті, хоча і не відмовляються від “м’ясних штурмів” - Тарнавський

 • 27076 переглядiв

російські війська імітують ефективну українську тактику на фронті, але продовжують покладатися на масові піхотні атаки (так звані "м'ясні атаки"), зазнаючи значних втрат.

російські військові копіюють найбільш ефективні дії бійців ЗСУ на фронті, проводячи атаки групами. Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв’ю ВВС Україна, пише УНН.

Деталі

Війна – це розвиток. Вона не повинна залишатися на місці. Скажу відверто, росіяни дуже гарно вчаться – на наших помилках, на своїх помилках. Чим беруть росіяни? Росіяни беруть своєю кількістю, людськими масами. Не жаліючи свій людський ресурс, вони продовжують виконувати ті завдання, які перед ними стоять. Хоча реально вони розуміють, що на деяких ділянках вони втрачають, морально-психологічний стан у них на дуже низькому рівні

- сказав Тарнавський.

Він зазначив, що російська армія дуже багато запозичає у ЗСУ.

Швидко навчається і, напевно, адаптується, копіює ті дії, які у нас найбільш ефективні. Навіть тактичні наші дії ворог бере собі на озброєння – під час тих же штурмових дій в окопах, при наближенні до окопів. Наприклад, дуже схоже почали проводити атаки групами – відділення, взвод за підтримки двох, максимум чотирьох бронемашин

- додав Тарнавський.

Однак, росіяни не відмовляються від своєї тактики так званих "м’ясних штурмів" піхотою. Тарнавський зазначив, що для росіян це нормально, але в них є величезні втрати живої сили, що сягають в 3-5 разів більше за українські.

Крім того, рф нарощує застосування дронів-камікадзе, а також застосовує наземні роботизовані платформи, які використовує в основному для підвезення боєприпасів на позиції.

Російські окупанти експериментують – встановлюють на них протитанкові засоби, кулемети. І дуже вони гарно вчаться, в тому числі на наших позитивних діях. Що нас, з одного боку, радує, а з іншого – може, і ні

- резюмував Тарнавський.

Нагадаємо

Наступний 2024 рік на фронті буде складнішим, ніж нинішній, оскільки йтиметься про звільнення територій і вихід до кордонів.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Помер колишній голова Бундестагу Вольфганг Шойбле

     • 116210 переглядiв

    У Мелітополі пролунав вибух - мер

     • 50636 переглядiв

    На Івано-Франківщині горіли 40 квадратних метрів мазуту

     • 42939 переглядiв