ukenru
roman-polanski-pogrozhuye-pozovom-amerikanskiy-kinoakademiyi

Роман Поланскі погрожує позовом Американській кіноакадемії

 • 19659 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Незабаром після того, як американська Академія кінематографічних мистецтв і наук проголосувала за виключення Романа Поланскі зі своїх лав, адвокат кінорежисера направив лист до організації, стверджуючи, що цей крок був незаконним, а також пригрозив судовим позовом, передає УНН з посиланням на видання Los Angeles Times.

У листі, копія якого була отримана "The Times", адвокат Поланскі Харланд Браун заявив, що академія не змогла дотриматись ані власних правил, ані законодавства Каліфорнії, відмовивши оскароносному режисеру у можливості справедливого розгляду його справи.

Як повідомляв УНН, 4 травня керівництво Американської кіноакадемії проголосувало за позбавлення членського статусу режисера Романа Поланскі та коміка Біла Косбі через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Романа Поланскі американське правосуддя звинуватило в згвалтуванні неповнолітньої моделі Саманти Геймер ще в 1977 році.

Режисер визнав свою провину, проте втік із США, дізнавшись, що суддя планує винести вирок, що стосується ув’язнення. Зараз він перебуває у Польщі, яка неодноразово відмовлялася видати Поланскі Сполученим Штатам.

Українські Національні Новини

Культура