ukenru
rolls-roys-aston-martin-mercedes-ekspert-rozpoviv-pro-novinki-u-sviti-elektrokariv

Rolls Roys, Aston Martin, Mercedes: експерт розповів про новинки у світі електрокарів

 • 14462 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Преміальні автовиробники стали все більше випускати електрокарів. Mercedes і Porsche вже вийшли на ринок, а Rolls Roys анонсував новинку протягом 10 років. Про тренди автопрому і готовність України забезпечити електрокари інфраструктурою - УНН розповів директор Першої національної мережі електрозарядних комплексів "ТОКА" Стефан Благовісний.

"Що стосується інфраструктури - у нас всі передумови для цього є. У нас дешева вартість електроенергії, у нас є профіцит у виробництві електроенергії, тому всі карти складаються на користь переходу на електромобілі", - сказав він.

Свої електрокари представили вже Porsche і Aston Martin, але в цілому вони будуть у лінійках і інших автовиробників, продовжив Благовісний.

"У Porsche вже вийшов Taycan, Aston Martin теж уже випустив електричний. Rolls-Royce обіцяють електричний. У Mercedes вже є гібрид, плюс у них новий флагман, який теж електричний. Mercedes V-класу теж вже є повністю електричний. Зараз у загалом всі підуть. У Volkswagen зараз вийдуть дві моделі, і у Škoda. З преміум-сегменту Tesla, Porsche і Audi. Тобто всі роблять", - сказав Благовісний.

За словами експерта, не відстає і більш бюджетний сегмент.

"Паралельно випускають електроавтомобілі Nissan - це найбільш бюджетний сегмент. Renault ZOE, Hyundai достатньо хороші електромоблі роблять. Кожен автовиробник зараз заявляє про появу електричних моделей, кожен. Також Suzuki. Toyota запустила, хоча раніше повідомлялося, що вони не вірять в електрику і у них буде водень, але недавно оголосили, що теж будуть запускати електро", - додав він.

Нагадаємо, Мінінфраструктури спільно з бізнесом працює над концепцією розвитку електромобільності.

"Національною транспортною стратегією до 2030 року вже передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено ряд відповідних змін до українського законодавства. Ми, у свою чергу, починаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні для створення належних умов і для виробництва вітчизняних електромобілів", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністерство Криклія також активно працює над змінами до державних будівельних норм з планування і забудови територій, які б дозволили розміщення зарядних станцій на всіх дорогах загального користування та на АЗС.

Крім індивідуальних авто, у Міністерстві планують популяризувати громадський електротранспорт.

Українські Національні Новини

Економіка