rokovini-udaru-po-tts-u-kremenchuku-troye-pidozryuvanikh

Роковини удару по ТЦ у Кременчуку: троє підозрюваних

 • 636879 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Сьогодні рівно рік, як армія рф завдала авіаудару по ТРЦ "Амстор" у Кременчуці Полтавської області. Слідчі ідентифікували трьох російських командирів, які причетні до вчинення теракту, внаслідок якого загинула 21 людина. Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов, пише УНН.

Цитата

«Ми маємо трьох підозрюваних. Починаючи від командира 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил зс рф, який безпосередньо відповідав за пуск ракет по цивільних об’єктах, і закінчуючи командувачем дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил рф, який відповідає за всю стратегічну авіацію російської федерації.

Деталі

Не називаючи імен, в Офісі генпрокурора заявляють, що встановлено особи і повідомлено про підозру:
-командиру 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил збройних сил рф, який віддавав накази наносити ракетні удари;
-командиру 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил збройних сил рф, який забезпечував нанесення підпорядкованими йому підрозділами ракетних ударів;
-командувачу дальньої авіації Повітряно-космічних сил збройних сил рф.

«Навіть заочне засудження дає нам певні інструменти, щоб обмежити пересування цих осіб, а також щоб шукати їхнє майно за кордоном. І ми всі сподіваємось, що це лише питання часу, коли вони будуть притягнуті до реального покарання, – додав Бєлоусов.

Нагадаємо

27 червня 2022 року російська армія атакувала ракетами торговий центр у місті Кременчук.

Внаслідок теракту загинуло 21 людина і ще близько 60 отримали поранення.

Через обстріл ТЦ у Кременчуці працівники Служби безпеки України розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті "Порушення законів та звичаїв війни".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Роковини удару по ТЦ у Кременчуку: троє підозрюваних

     • 636879 переглядiв

    На Одещині розпочали підготовку до нового навчального року

     • 725531 переглядiв