ukenru
rodinniy-biznes-ribalki-na-etiketkakh-snekiv-napisana-nepravda

Родинний бізнес Рибалки: на етикетках снеків написана неправда

 • 9500 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Тимчасова адміністративна колегія Дніпропетровського обласного відділення АМКУ оштрафувала ТОВ "Снек Експорт " на 68 тис. грн за поширення інформації, що вводить в оману покупця. Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень, передає УНН.

Зауважимо, що ТОВ "Снек Експорт" входить до родинної групи компаній нардепа Рибалки, належить батькові Рибалки – Віктору та займається снековим бізнесом.

Зі змісту судового рішення вбачається, що АМКУ оштрафував ТОВ "Снек Експорт" за те, що компанія вказувала на упаковках своєї продукції інформацію про наявність оригінальних інгредієнтів у товарі, на кшталт справжніх сирів та соусів. Насправді ж, компанія використовувала смакові та ароматні суміші, при цьому, поширюючи неточні відомості щодо складу свого товару.

В АМКУ переконані, що такі дії могли призвести до введення споживачів в оману, а отже колегія комітету зобов'язала ТОВ "Снек Експорт "припинити неправомірні дії.

У свою чергу ТОВ "Снек Експорт" не визнало факт вчинення порушення конкуренційного законодавства та спробувало оскаржити рішення АМКУ у Господарському суді Дніпропетровської області.

Вивчивши матеріали справи, у січні цього року, суд відмовив ТОВ "Снек Експорт" у задоволенні їх вимог.

З плином чотирьох місяців Товариство спробувало оскаржити рішення суду першої інстанції, подавши скаргу до Дніпропетровського апеляційного господарського суду. 

Поряд з цим, колегія суддів Дніпропетровського апеляційного госпсуду залишила апеляційну скаргу ТОВ "Снек Експорт" без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Таким чином, ТОВ "Снек Експорт" лишається зобов'язаним сплатити 68 тис. грн за обман покупця.

Як писав УНН, флагманський бренд сімейного бізнесу нардепа Сергія Рибалки - Semki – нещодавно перереєстрували на новий офшор

Українські Національні Новини

Економіка