ukenru
rodichka-b-asada-domagayetsya-otrimannya-pritulku-u-frn

Родичка Б.Асада домагається отримання притулку у ФРН

 • 7705 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Родичка президента Сирії Башара Асада домагається надання їй притулку в Німеччині, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Жінка проживає в окрузі Варендорф (федеральна земля Північний Рейн – Вестфалія).

Як повідомив глава регіонального відомства із забезпечення громадського порядку Ральф Хольтштіге, йдеться про вдову одного з двоюрідних братів Б.Асада. Вона подала прохання про надання притулку у ФРН, але її заявка була відхилена і жінка вже направила документи для оскарження цього рішення.

За словами чиновника, місцева влада не були обізнана про її родинні зв'язки.

Повідомляється також, що в центрі для біженців родичка Б.Асада зіткнулася з проявами ворожості з боку інших його мешканців.

Причини, за якими жінка, яка є одночасно громадянкою Сирії і Лівану, звернулася за наданням притулку у ФРН, не уточнюються.

Як повідомляв УНН, раніше влада Іспанії наклали арешт на рахунки та майно дядька Б.Асада, колишнього віце-президента Сирії Рифата Асада, запідозривши його в крадіжці 300 млн доларів із сирійської скарбниці в 1984 році. Слідство у справі 79-річного Р.Асада почалося у Франції, де він живе понад 30 років. Французька прокуратура підозрює його у відмиванні коштів, підробці й ухилянні від сплати податків.

Українські Національні Новини

Новини Світу