ukenru
roby-svoie-pereselenka-z-zaporizhzhia-rozpochala-biznes-iz-vyrobnytstva-naturalnoi-kosmetyky-na-cherkashchyni

"Роби своє": переселенка з Запоріжжя розпочала бізнес із виробництва натуральної косметики на Черкащині

 • 21543 переглядiв

Переселенка із Запорізької області розпочала бізнес із виробництва натуральної косметики на Черкащині.

Переможниця конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" Олена Собко втілила давню мрію: виробництво авторської натуральної косметики. Про це розповідає благодійний фонд "МХП-Громаді", передає УНН.

Деталі

Собко працювала хіміком на Запорізькій АЕС в Енергодарі. Однак під час повномасштабної була змушена полишити улюблене місто і роботу. Нині вона з родиною живе в Каневі. Тут жінка наважилася на участь в конкурсі бізнес-ідей "Роби своє" і втілення давньої мрії: виробництво авторської натуральної косметики.

"Я хімік, тому написи на коробочках з косметикою і побутовою хімією не є для мене абракадаброю. Я чітко розумію, що шкідливі синтетичні замінники та наповнювачі, які використовуються у промисловій косметиці - це як "ядерна бомба" в красивій упаковці. Усі ці парабени, силікони, продукти нафтопереробки, барвники, віддушки та консерванти проникають до організму, отруюючи його зсередини.

Уже 6 років я створюю натуральну косметику, щоб мати безпечну альтернативу для своєї родини і близьких людей. І я на 100% задоволена нею, і як жінка, і як мати 3 дітей. А оскільки я бачу на власні очі її ефективність, мені хочеться перетворити своє домашнє виробництво на масштабне, професійне і сертифіковане", - розповіла переможниця.

Основним бар'єром на шляху до реалізації бізнесу була відсутність фінансування, згадує Собко.

"Основним бар'єром, безумовно, була відсутність фінансування. Бізнес у косметичній сфері потребує неабияких інвестицій: від обладнаного простору лабораторії до сертифікованих компонентів продукції та екологічної упаковки. Але завдяки гранту від Фонд "МХП-Громаді" я змогла придбати необхідне обладнання та розпочати виробництво", - уточнює вона.

Після перемоги у конкурсі бізнес Собко зазнав суттєвих змін.

"З’явився технолог. Збільшилися обсяги виробництва. Є склад готової продукції з відповідними умовами. Налагоджена система контролю та якості, дотримуються усі правила техніки безпеки. Активізувався онлайн-продаж", - уточнює переможниця конкурсу.

Наразі Собко пропонує своїм клієнтам широкий асортимент продукції.

"Він широкий - більшою мірою завдяки тому, що я придбала необхідні для виробництва стерилізатор, гомонегізатор, мішалку, водяну баню, пневматичний дозатор. Лише засобів догляду за шкірою обличчя маю 10 видів: молочко для зняття макіяжу, міцелярна вода, гідрофільна олія, пінка для вмивання, ензимна пудра, убтан, тонік, сироватка, крем, маска. А ще - засоби догляду за тілом, волоссям, мінеральна косметика, засоби гігієни, косметика для дітей, побутова хімія", - розповіла вона.

Також Собко розповіла, як в подальшому розвиватиме свій бізнес.

"Я спостерігаю, що зростання свідомості людей забезпечує попит на мої продукти. Тому попереду - розширення асортименту, створення нових робочих місць, відкриття офлайн-магазину. Але найголовніша ціль - отримати сертифікат якості на свою продукцію. І, врешті, пишатися, що цей крутий продукт створений в Україні", - підкреслила вона.

Ветеран, студент та кондитер: стартував новий сезон конкурсу бізнес-ідей "Роби своє"13.03.24, 18:29 • [views_0]

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Лілія Подоляк

Суспільство