robotu-nad-strategiyeyu-protiminnoyi-diyalnosti-planuyut-zavershiti-do-kintsya-roku-minekonomiki

Роботу над стратегією протимінної діяльності планують завершити до кінця року - Мінекономіки

 • 881645 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Україна планує до кінця цього року розробити Національну стратегію протимінної діяльності, а до кінця першого кварталу 2024 року – деталізовану Національну програму. Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Напередодні Свириденко зустрілась з головою департаменту стратегії, ефективності та впливу Женевського міжнародного центру з гуманітарного розмінування Рорі Логаном. Вона запросила долучитися до розробки стратегії протимінної діяльності для України фахівців центру.

Цитата

«Наразі ми працюємо над розробкою Стратегії протимінної діяльності, роботу плануємо завершити до кінця року. До кінця березня наступного року буде розроблена Національна програма. Женевський міжнародний центр є визнаним в світі авторитетом, зокрема, в сфері стратегічного планування гуманітарного розмінування територій. Експертна оцінка та фахова допомога у розробці Національної стратегії та Національної програми протимінної діяльності, над створенням яких нині ведеться робота, будуть вкрай цінними для нас», - зазначила Свириденко.

Також під час зустрічі обговорювалось питання очищення імовірно забруднених земель для використання. На сьогодні потенційно забрудненими вважається понад 174 тисячі квадратних кілометрів.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що в Україні буде локалізоване виробництво роботизованих систем для розмінування західних зразків, українські компанії підписали меморандуми про взаєморозуміння з хорватською корпорацією «DOK-ING d.o.o.» та данським виробником HYDREMA. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДСНС розповіли в подробицях, чим і як розміновують територію України

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі