ukenru
rnbo-rozpochala-rozrobku-strategiyi-kiberbezpeki-ukrayini-danilov

РНБО розпочала розробку стратегії кібербезпеки України - Данілов

 • 15239 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН.  Фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України розпочали розробку Стратегії кібербезпеки України. Про це повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов, інформує УНН.

"Стратегія визначатиме пріоритети національних інтересів України у сфері кібербезпеки, а також основні підходи та напрями до формування питань кіберзахисту. Впевнений, це суттєво посилить оборонну складову кіберпростору країни", - зазначив Данілов.

Він додав, що при підготовці стратегії "враховуватимуться найкращі міжнародні практики". До її розробки також залучатимуться фахівці приватного сектору та громадськості, які спеціалізуються на питаннях кібербезпеки.

Зазначається, що стратегія створюється відповідно до підписаного 14 вересня 2020 року Президентом України Володимиром Зеленським Указу №392, яким уведено в дію рішення РНБО України від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України".

"Відповідно до п. 2 ст. 31 Закону України "Про національну безпеку України" організація підготовки Стратегії кібербезпеки України здійснюється за дорученням Президента України Національним координаційним центром кібербезпеки після затвердження Стратегії національної безпеки України", - резюмували у РНБО.

Як повідомлялося раніше в УНН, у ВР зареєстрували законопроект про антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки.

Українські Національні Новини

Політика