ukenru
riziki-porushennya-makrofinansovoyi-stabilnosti-cherez-natsionalizatsiyu-privatbanku-ye-minimalnimi-nbu

Ризики порушення макрофінансової стабільності через націоналізацію ПриватБанку є мінімальними – НБУ

 • 8737 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Ризики порушення макрофінансової стабільності через націоналізацію ПриватБанку є мінімальними. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного банку України, передає УНН.

"Ризики порушення макрофінансової стабільності є мінімальними за поточного стану економіки, яка виходить на траєкторію сталого зростання і характеризується стабілізацією інфляційних та курсових очікувань", - наголосили у НБУ.

У прес-службі регулятора запевнили, що рішення про перехід ПриватБанку у державну власність дозволило усунути системний ризик для фінансової стабільності і водночас не матиме значного впливу на валютний ринок України та макроекономічні показники.

Також НБУ, зазначається у повідомленні, має повний комплекс інструментів для того, щоб операції з підтримки ліквідності ПриватБанку не призводили до тиску на інфляцію та валютний ринок.

Крім того, додали у прес-службі, перехід банку у державну власність покращує перспективи отримання чергового траншу за програмою розширеного фінансування з МВФ вже на початку 2017 року.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Головою правління ПриватБанку призначено О.Шлапака.

Українські Національні Новини

Економіка