rizanyna-v-buchi-rosiiskoho-kapitana-yakyi-rozstriliuvav-tsyvilnykh-zaochno-zasudyly-do-dovichnoho

Різанина в Бучі: російського капітана, який розстрілював цивільних, заочно засудили до довічного

 • 34974 переглядiв

російський капітан Дмитро Дьоготь, який причетний до масових вбивств цивільного населення в Україні, був заочно засуджений до довічного позбавлення волі. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі 

У відомстві розповіли, що перебуваючи на посаді керівника розвідки 64-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил росії, він брав участь у захопленні Бучанського району на Київщині.

Саме Дьоготь командував підлеглими під час каральних акцій на тимчасово окупованій частині Київщині. У ході таких "рейдів" рашисти викрадали та вбивали людей, а також грабували приватні помешкання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посприяла звільненню Київщини: у СБУ розповіли деталі унікальної операції з ліквідації російського штабу на Поліссі

На підставі зібраних доказів суд визнав Дьогтя винним за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) і призначив йому довічне позбавлення волі заочно. Наразі тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування засудженого для його покарання за злочини проти громадян нашої держави

- резюмували в СБУ.

Зазначається, що розслідування проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної та Київської обласної прокуратур. 

Доповнення

Слідчі з'ясували, що Дьоготь  власноруч застосовував вогнепальну зброю проти цивільних. Зокрема, 3 березня 2022 року на одній з вулиць селища Гавронщина Дьоготь зупинив беззбройного 70-річного громадянина й вдарив його в обличчя прикладом автомата.

Після цього окупант розстріляв цивільного у спину.

Ініційована СБУ судово-медична експертиза підтвердила, що причиною загибелі місцевого жителя стали численні вогнепальні поранення і втрата крові

- підсумували правоохоронці.

Довідково

Різанина у Бучі — масове вбивство українського цивільного населення в місті Буча Київської області, що супроводжувалося викраденнями, тортурами, зґвалтуваннями, у тому числі дітей, та мародерством. Злочини скоїли збройні сили та інші формування РФ у період російсько-української війни під час російського вторгнення у березні 2022.

За попередніми даними, цей воєнний злочин вчинила, зокрема, 64-та мотострілецька бригада ЗС РФ. ГУР МО оприлюднило список військовослужбовців бригади з іменами та особистими даними військовослужбовців, від рядових до полковників.

Нагадаємо

У Миколаєві СБУ затримала російського агента, який керував авіаударами та планував втечу після того, як був завербований через родичів в окупованій Херсонській області. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду в умовах воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила очільника оборонного заводу, який намагався вкрасти майже 4 млн гривень на закупівлі запчастин для Су-27

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Реєстр декларацій відкрито: хто з міністрів подав декларації

     • 31372 переглядiв

    У 2023 році у світі відбувається 183 регіональні конфлікти - Bloomberg

     • 28334 переглядiв