riven-plastiku-v-okeanakh-do-2040-roku-mozhe-potroyitisya-doslidzhennya

Рівень пластику в океанах до 2040 року може потроїтися - дослідження

 • 779484 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Згідно з дослідженням проведеним Інститутом 5 Gyres кількість пластику, що потрапляє у світовий океан, збільшилася на «безпрецедентний» рівень з 2005 року і може майже потроїтися до 2040 року, якщо не будуть вжиті подальші дії. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

За оцінками, до 2019 року в океанах плавало близько 171 трильйона пластикових частинок, згідно з рецензованим дослідженням, проведеним Інститутом 5 Gyres, американською організацією, яка проводить кампанії зі скорочення забруднення пластиком.

Згідно з прогнозом, забруднення морського середовища пластиком може зрости в 2,6 раза до 2040 року, якщо не буде прийнято юридично обов'язкової глобальної політики.

У дослідженні розглядалися дані про забруднення пластиком з 11 777 океанських станцій у шести основних морських регіонах за період з 1979 по 2019 рік.

"Ми виявили тривожну тенденцію до експоненційного зростання мікропластику у світовому океані з початку тисячоліття", - заявив Маркус Еріксен, співзасновник 5 Gyres Group.

"Нам потрібен сильний юридичний обов'язок глобального договору ООН про пластикове забруднення, який зупинить проблему в джерелі", - додав він.

Додамо

Мікропластик особливо небезпечний для океанів, оскільки він не тільки забруднює воду, а й ушкоджує внутрішні органи морських тварин, які помилково приймають пластик за їжу.

Організація Об'єднаних Націй розпочала переговори щодо угоди про боротьбу з пластиковим забрудненням в Уругваї в листопаді з метою розробки договору до кінця наступного року.

Екологічна група Greenpeace заявила, що без сильної глобальної угоди виробництво пластику може подвоїтися протягом наступних 10–15 років та потроїтися до 2050 року.

Нещодавно було узгоджено окремий міжнародний договір, покликаний допомогти захистити біорізноманіття у відкритому морі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Протести у Грузії: опозиція висунула ультиматум

     • 848221 переглядiв

    Генсек НАТО не виключає, що днями Бахмут може пасти

     • 1505660 переглядiв