ukenru
riven-investitsiy-v-elitnu-nerukhomist-zalishayetsya-stabilnim

Рівень інвестицій в елітну нерухомість залишається стабільним

 • 8218 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У грудні 2017 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) становив еквівалент 7 млн 895 тис. дол., що на 1% перевищує показники листопада. Про це УНН повідомляє з посиланням на матеріал спеціалізованого порталу Столична нерухомість.

За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості операцій з нерухомістю склала 4%. Частка інвестицій в елітний сегмент – 21% від усіх капіталовкладень в ринок нерухомості протягом місяця.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в грудні 50% запитів припало на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський і Шевченківський.

До кінця року прихильність покупців до квартир в сучасних будинках взяли верх над історичним житловим фондом. Більше 80% операцій в елітному сегменті стосувалися квартир в будинках не старше 10-15 років і сучасних житлових комплексах.

Ціновий діапазон таких пропозицій – 1500-2500 дол./кв. м.

У загальній кількості запитів 40% зайняли приміщення нежитлового фонду.

Також були придбані окремо стоячі будівлі в нецентральних районах (Дарницький, Святошинський), площею 150-250 кв.м. Середня вартість таких пропозицій 1500-1800 дол./кв. м., а також торгові площі в передмісті (Бориспільський та Києво-Святошинський райони) під розміщення продовольчих магазинів. Ціна таких варіантів – 800-900 дол./кв. м.

На будинки в грудні прийшлося 10% запитів.

Як повідомляв УНН, експерти вважають, що житло, а надто у новобудовах, є найкращою сферою інвестування для населення, особливо в умовах нестабільності банківської системи.

Особливу увагу експерти радять звернути на житло у новобудовах, які зводяться надійними забудовниками з досвідом реалізації багатьох проектів, як наприклад ПАТ “ХК “Київміськбуд”, яке має понад 60-річну історію роботи. Тим більше, що з 1-го листопада у компанії запроваджено знижки від 10 до 20% на деякі квартири у новобудовах.

Українські Національні Новини

Економіка