ritorika-lukashenka-schodo-yaderki-nabuvaye-zagrozlivikh-vidtinkiv-tsentr-strategichnikh-komunikatsiy

Риторика лукашенка щодо "ядерки" набуває загрозливих відтінків - Центр стратегічних комунікацій

 • 507740 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Риторика білоруського правителя олександра лукашенка щодо ядерної зброї набуває загрозливих відтінків. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Деталі

Повідомляється, що білоруський диктатор лукашенко заявив, що доручив розробити «алгоритм застосування ядерної зброї». За його словами, «основа алгоритму має бути в тому, що ми її повинні застосувати у скрутну хвилину, якщо на нас нападуть».

На прохання пояснити, як застосовуватимуться тактична ядерна зброя (ТЯЗ), якщо у кремлі запевняли, що вона залишається під російським контролем, лукашенко відрізав: «Це наша зброя, і ми її будемо застосовувати».

Зазначається, що насправді, заява дуже провокативна. У світовій історії були (і є) випадки, коли одна держава розміщує на території іншої свою ядерну зброю. Але досі не було випадків, щоб ця інша держава, заявляла свої претензії розпоряджатися і застосовувати чужу ядерну зброю.

«А що, як лукашенко має рацію? Адже російська ядерна зброя (крім того, що білорусь отримує російський газ за найнижчою ціною в Європі, про що стало відомо 28 червня) дійсно могла бути платою мінську за послугу врегулювання «пригожинського заколоту». З огляду на те, що у москві вже відкрито пропонують тактичний ядерний удар по «умовній Познані» (до якої з білорусі значно ближче, ніж з росії), а лукашенко регулярно повідомляє про те, «звідки готується напад» – його заява більш ніж загрозлива», - заявляють в Центр стратегічних комунікацій.

Доповнення

лукашенко заявляв, що значна частина російської ядерної зброї, яку планується завезти до білорусі, вже перебуває на території країни.

У своєму розслідуванні «Спільнота залізничників білорусі» повідомляла, що доставка тактичної ядерної зброї з росії до білорусі цього року відбудеться в кілька етапів, перший з них повинен закінчитись в липні. Відправити планують 32 потяга з боєприпасами.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Колишній віцепрезидент США Пенс прибув до Києва

     • 595230 переглядiв