ukenru
rist-zakhvoryuvanosti-na-covid-19-v-ukrayini-ne-povyazaniy-iz-zbilshennyam-kilkosti-testuvan-stepanov

Ріст захворюваності на COVID-19 в Україні не пов’язаний із збільшенням кількості тестувань – Степанов

 • 15125 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. В Україні швидкий ріст захворюваності на COVID-19 не пов’язаний із збільшенням кількості тестувань, так як все більше спостерігається людей із симптомами хвороби та збільшення кількості людей із важким перебігом хвороби. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"У нас в країні є багато експертів, вони коментують все: починаючи від макроекономічних показників, футболу, і, звичайно ж, вони розбираються у медицині. І такі "експерти" говорять, що такий ріст захворюваності, який ми зараз спостерігаємо - він пов’язаний виключно зі збільшенням кількості тестувань, які зараз робить МОЗ…Окрім збільшення кількості тестувань, яке відбувається по затвердженим механізмам, ми спостерігаємо, по-перше, збільшення людей з симптомами коронавірусної хвороби, по-друге - ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізацій. Тобто людина опиняється у лікарні з COVID-19, яка має важкий перебіг хвороби, як висновок - ми бачимо збільшення кількості пневмонії... це все відбувається у червні", - зазначив Степанов.

За його словами, МОЗ продовжить збільшувати кількість тестувань.

"У той період, коли кількість (випадків - ред.) пневмонії суттєво падає…ми і далі будемо нарощувати кількість тестувань…Для того, щоб зупинити COVID-19, потрібно…користуватися масками, соціальна дистанція", - додав Степанов.

Нагадаємо, в Україні на 8:45 27 червня зафіксовано вже понад 42 тисячі випадків коронавірусного захворювання COVID-19, за добу - ще 948 нових хворих.

Українські Національні Новини

Політика