rishi-sunak-boris-dzhonson-ta-penni-mordaunt-pershi-kandidati-na-posadu-premyer-ministra-britaniyi

Ріші Сунак, Борис Джонсон та Пенні Мордаунт - перші кандидати на посаду прем'єр-міністра Британії

 • 303752 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Борис Джонсон та його колишній міністр фінансів Ріші Сунак є провідними потенційними претендентами на місце прем'єр-міністра Великої Британії. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Трасс, обрана членами партії замість Джонсона після того, як у липні його повалили вотумом недовіри, у четвер пішла у відставку після шести бурхливих тижнів при владі.

Ті кандидати, які захочуть замінити її, мають отримати 100 голосів від консервативних законодавців до понеділка, щоб взяти участь у конкурсі.

Деталі

Переможця буде оголошено у понеділок або наступну п'ятницю.

Джонсон, який лишається популярним серед членів партії має такі ж шанси що й Сунак як ймовірний кандидат.

Але Джонсон може не досягти порогу у 100 голосів після того, як його трирічне прем'єрство було затьмарене скандалами та звинуваченнями у неправомірній поведінці.

The Financial Times заявила, що повернення Бориса буде "фарсом".

Один із його колишніх радників, який більше не розмовляє з Джонсоном і попросив не називати його імені, сказав, що він навряд чи досягне мети, відштовхнувши десятки законодавців-консерваторів.

Сунак, колишній аналітик Goldman Sachs, який став міністром фінансів якраз у той момент, коли до Європи прийшла пандемія COVID-19, і посів друге місце після Трасс в літньому конкурсі лідерів, є фаворитом букмекерських контор, за ним слідує Джонсон.

Сунак залишається непопулярним серед деяких членів партії після того, як він допоміг спровокувати повстання проти Джонсона.

На третьому місці Пенні Мордаунт, колишній міністр оборони, популярна серед членів партії, яка посілі третє місце минулого разу. Мордаунт сприймається як нове обличчя в політиці.

Додамо

Міністр оборони Бен Воллес виключив свою кандидатуру на участь у виборах і сказав, що схиляється до підтримки Джонсона, який привів партію до перемоги на національних виборах 2019 року.

Наступний лідер успадкує економіку, що рухається до рецесії, зі зростанням відсоткових ставок та інфляцією більш ніж на 10%, у результаті мільйони людей зіштовхнуться зі скороченням вартості життя.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польща орендує у США безпілотники MQ-9A Reaper

     • 182761 переглядiв

    Мінус один: Кім повідомив про знищення ворожого штурмовика

     • 142586 переглядiв

    Експорт зерна у цьому сезоні на третину менший за торішній

     • 1644354 переглядiв

    У Києві відновили роботу ще два заклади McDonald's

     • 293979 переглядiв