ukenru
rishennya-sudu-schodo-privatbanku-uskladnyuye-spivpratsyu-z-mvf-natsbank

Рішення суду щодо ПриватБанку ускладнює співпрацю з МВФ – Нацбанк

 • 14036 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Рішення суду щодо незаконності націоналізації ПриватБанку має потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому та ускладнює співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком та ЄБРР. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України за підсумками засідання Ради з фінансової стабільності за участі представників МВФ, Світового банку та ЄБРР, передає УНН.

"Відповідне рішення суду створює правову невизначеність, а отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому. Це рішення суду також ускладнює співпрацю із міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком та ЄБРР", - йдеться в повідомленні.

У фінрегуляторі додали, що таке рішення також ускладнює захист інтересів держави у судових процесах в інших юрисдикціях щодо відшкодування збитків, завданих банку та державі колишніми власниками ПриватБанку.

Водночас учасники засідання констатували, що після ухвалення судового рішення ситуація залишається спокійною та контрольованою. Банк працює у звичайному режимі, повністю і вчасно виконує усі зобов’язання перед клієнтами.

Як повідомляв УНН, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

У НБУ заявили, що готують апеляцію на рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку. Мінфін приєднався до намірів оскаржувати рішення

У РНБО провели нараду щодо ПриватБанку і склали протокол доручень.

Нагадаємо, рішення про націоналізацію ПриватБанку ухвалили у грудні 2016 року.

Українські Національні Новини

Економіка