ukenru
riba-i-fiktivni-firmi-z-mozambiku-cnn-rozpovili-yak-kndr-ukhilyayetsya-vid-sanktsiy

Риба і фіктивні фірми з Мозамбіку: як КНДР ухиляється від санкцій

 • 11068 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Північна Корея ухиляється від міжнародних санкцій через секретну мережу риболовецьких підприємств, фіктивних компаній і військових навчальних заходів в Мозамбіку, передає УНН з посиланням на власне розслідування CNN.

Риболовчий бізнес в Мозамбіку процвітає, це - одна з найбільш прибуткових галузей в країні. Як зазначає видання, Північній Кореї таке положення справ може стати у пригоді. Так, наприклад, північнокорейські команди ходять на рибацьких траулерах з Мозамбіку.

Спільні промислові підприємства - це лише одна з областей незаконної торгівлі, в якій беруть участь дві країни. Протягом декількох місяців видання виявило секретну мережу рибальських підприємств, фіктивних компаній і військових навчальних заходів між Північною Кореєю і Мозамбіком, всі - в порушення санкцій.

Відповідно до результатів розслідування ООН, співпраця держав була закріплена нелегальними контрактами, вартість яких становить мільйони доларів. Гроші проходять шлях в 7,500 миль: їх перенаправляють через регіональних північнокорейських дипломатів до Пхеньяну.

Американські урядовці стверджують, що гроші, отримані від таких угод, йдуть прямо до "Офісу 39" північнокорейського лідера Кім Чен Ина - організації, яка щорічно приносить в бюджет КНДР від 500 млн до 1 млрд доларів, займаючись контрабандою, торгівлею наркотиками та міжнародним шахрайством зі страховками.

Як повідомляв УНН, за 2017 рік Північна Корея заробила близько 200 млн дол. завдяки експорту в обхід обмежувальних заходів.

Українські Національні Новини

Новини Світу