ukenru
rf-zdiysnyuye-agresiyu-ne-tilki-proti-ukrayini-parubiy

РФ здійснює агресію не тільки проти України - Парубій

 • 8650 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Російська Федерація здійснює агресію не просто проти України, а вона кинула виклик усьому цивілізованому світу. Про це сьогодні заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час другої міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО" у Києві, передає кореспондент УНН.

"Російська агресія проти України – це не є просто конфлікт двох країн. Це не є просто агресія Росії проти України. На моє глибоке переконання Путін кинув виклик усьому цивілізованому світу. І фактично ми маємо його агресію в різних проявах – супроти Європи, Північноатлантичного союзу, проти всього цивілізованого світу", - наголосив він.

Російська агресія, за словами А.Парубія, відбувається в різних проявах. І мілітарний, на його погляд, це крайній прояв агресії.

"Ця агресія відбувається в енергетичному прояві, економічному, гуманітарному, культурному, через кібератаки. І розуміння глобальної загрози путінської Росії для всього цивілізованого світу – це, напевно, одне з головних завдань нашої міжнародної конференції", - додав він.

Як повідомляв УНН, протягом минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” 38 разів порушували режим припинення вогню, з них 9 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Під час бойових дій минулої доби троє військовослужбовців ЗСУ зазнали поранень.

Українські Національні Новини

Політика