ukenru
rf-zberigatime-konflikt-na-donbasi-dlya-vplivu-na-vnutrishnopolitichnu-situatsiyu-v-ukrayini-politolog

РФ зберігатиме конфлікт на Донбасі для впливу на внутрішньополітичну ситуацію в Україні - політолог

 • 10798 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Російська Федерація зберігатиме конфлікт на Донбасі для впливу на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН повідомив політолог Володимир Фесенко.

"Проблема в тому, що Росія конфлікт на Донбасі буде зберігати на довго для того, щоб таким чином впливати на внутрішньополітичну ситуацію в Україні, і те, щоб відволікати українські ресурси, постійно створювати проблеми на сході. Проблема не у спалахах, які час від часу відбуваються, а втому, що цей конфлікт перетворюється в довготривалий", - сказав В.Фесенко.

При цьому, політолог не вбачає взаємозв'язку між інтенсивними обстрілами на Донбасі із запуском безвізу з ЄС для українців.

"Я не бачу прямого зв'язку між отриманням Україною безвізу та певним збільшенням кількості обстрілів на Донбасі", - сказав політолог.

Він зазначив, що з кінця травня "ситуація почала погіршуватись, але не різко", та "головна проблема в тому, що це обстріли населених пунктів, обстріли житлових районів".

"Сепаратисти, бойовики поміняли певною мірою тактику і відбулося загострення бойових дій на окремих ділянках. Це Світлодарська дуга, Мар'їнка, Авдіївка, Красногорівка і так далі. Там навіть були бої, але все ж таки не йдеться про відновлення повномастабниїх борових дій. Тому я думаю, що це напряму не пов'язано з безвізом", - наголосив В.Фесенко.

Нагадаємо, за минулу добу, 10 на 11 червня, бойовики 73 рази били по позиціях ЗС України, загинули четверо і отримали поранення семеро військовослужбовців Збройних Сил України. Також нагадаємо, НЗФ ОРДО обстріляли з гранатометів та вивели з ладу насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водоводу.

Українські Національні Новини

Суспільство