ukenru
rf-zaboronila-vvezennya-produktiv-z-ukrayini-ta-ryadu-svitovikh-krayin

РФ заборонила ввезення продуктів з України та ряду світових країн

 • 10481 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Росія розширила список продуктового ембарго і заборонила ввезення живих свиней і субпродуктів з ряду країн, в тому числі України. Про це сказано у постанові, опублікованій на сайті уряду РФ, передає УНН.

"До переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, заборонених до ввезення в Росію, включені живі свині, а також окремі види харчових субпродуктів і жирів сільськогосподарських тварин. Введені обмеження на ввезення товарів не позначаться на забезпеченні внутрішніх потреб Росії," - зазначено в постанові.

Доповнення до вже існуючого ембарго були внесені Мінсільгоспом Росії і діятимуть до кінця 2018 року. Серед країн, на які поширюються обмеження на ввезення продуктів, міністерство зазначає Сполучені Штати Америки, країни Європейського союзу, Канаду, Австралію, Королівство Норвегію, Україну, Республіку Албанія, Чорногорію, Республіку Ісландія і Ліхтенштейн.

Росія ввела продуктове ембарго в серпні 2014 року в відповідь на санкції Заходу. З тих пір ембарго кілька разів продовжували.

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа передала Конгресу перелік організацій, пов'язаних з Росією, щодо яких розглядається можливість застосування нових санкцій.

 

Українські Національні Новини

Економіка