rf-vtilyuye-mabut-naymasshtabnishu-v-suchasniy-istoriyi-operatsiyu-z-vikradennya-ditey-kuleba

рф втілює, мабуть, наймасштабнішу в сучасній історії операцію з викрадення дітей - Кулеба

 • 1190207 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. росія втілює, мабуть, наймасштабнішу в сучасній історії операцію з викрадення дітей. Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба сказав, відкриваючи спеціальний міністерський захід на полях 52-ї сесії Ради з прав людини ООН «Агресія проти України: вплив на права людини та гуманітарну ситуацію в Україні та світі», передає УНН.

Деталі

Глава МЗС України привернув увагу до численних порушень росіянами міжнародного гуманітарного права та прав людини, воєнних злочинів, злочинів проти людяності, та геноциду, зокрема викрадення українських дітей та їх примусового усиновлення у російських сім’ях.

«Росія втілює, мабуть, наймасштабнішу в сучасній історії операцію з викрадення дітей. Конвенція про запобігання геноциду чітко визначає це як злочин геноциду. Ці діти потребують негайного захисту та повернення додому. Всі російські злочинці, які беруть участь в цій операції, мають бути притягнуті до відповідальності за участь в геноциді», - наголосив міністр.

Раніше

Міністерство закордонних справ продовжує роботу над розширенням міжнародної коаліції для створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та притягнення військового та політичного керівництва російської федерації до відповідальності.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Новий землетрус магнітудою 4,1 стався в Ізмірі

     • 1392314 переглядiв

    Посол передав владі Грузії звернення-демарш ЄС щодо Саакашвілі

     • 1356941 переглядiв