ukenru
rf-vidreaguvala-na-intsident-z-fekaliyami-na-vechirtsi-eks-golovi-rosspivrobitnitstva

РФ відреагувала на "інцидент з фекаліями" біля її торгпредства у Києві

 • 10528 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Росія направила ноту протесту до МЗС України після того, як напередодні біля будівлі торгового представництва РФ у Києві на територію установи були кинуті димові шашки, нанесені образливі написи на його паркан, а також на автотранспорт поблизу облили фекаліями. Про це повідомляється в заяві посольства РФ в Україні, передає УНН.

"27 вересня 2018 року біля будинку торгового представництва Російський Федерації у Києві невідомими особами була проведена хуліганська акція, під час якої на територію установи були кинуті димові шашки, нанесені образливі написи на його паркан, а також завдано збитків автотранспорту російських дипломатів", - йдеться у повідомленні.

Як вказали у російському посольстві, "співробітники патрульної поліції і Національної гвардії України, які прибули на місце події, мовчки спостерігали за безчинствами... бандитів, нічого при цьому не роблячи".

У посольстві вказали на "грубі порушення положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини".

"Очікуємо від української сторони публічного засудження цієї варварської витівки. Виходимо з того, що нею будуть вжиті всі необхідні кроки для негайного розслідування злочину, забезпечення безпеки російських представництв на території України, їх співробітників та майна, а також відшкодовані завдані матеріальні збитки. У МЗС України направлена ​​нота протесту", - додали в посольстві РФ.

Нагадаємо, 27 вересня представники націоналістичних організацій облили фекаліями автомобілі гостей дипломатичної прощальної вечері, яка, зі слів активіста Родіона Шовкошитного, була влаштована колишнім керівником Росспівробітництва в Києві Костянтином Воробйовим.

Українські Національні Новини

Політика