ukenru
rf-ta-kitay-zablokuvali-vvedennya-novikh-sanktsiy-oon-proti-kndr

рф та Китай заблокували введення нових санкцій ООН проти КНДР

 • 106214 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Китай та рф наклали вето на пропозицію США ввести додаткові санкції ООН проти Північної Кореї через відновлення запусків балістичних ракет. Про це повідомляє Reuters, інформує УНН.

Деталі

Решта 13 членів Ради Безпеки ООН проголосували за підготовлену США резолюцію, в якій пропонується заборонити експорт тютюну і нафти в Північну Корею. Новий документ також вніс би в чорний список хакерську групу Lazarus, яка, за твердженнями Америки, пов'язана з Північною Кореєю.

За словами посла США в ООН Лінди Томас-Грінфілд, Північна Корея здійснила цього року шість запусків міжконтинентальних балістичних ракет і активно готується до проведення ядерних випробувань.

Протягом останніх 16 років Рада Безпеки ООН постійно і одноголосно посилювала санкції, щоб припинити фінансування програм ядерної зброї та балістичних ракет Пхеньяну (місто в КНДР). Востаннє було посилено санкції проти Північної Кореї в 2017 році. Китай і росія наполягають на послабленні санкцій з гуманітарних міркувань.

Цитата

"Запровадження нових санкцій проти КНДР - це шлях у глухий кут", - заявив у Раді посол росії в ООН Василь Небензя.

Так, Генеральна Асамблея ООН тепер буде обговорювати Північну Корею протягом наступних двох тижнів відповідно до нового правила, що вимагає, щоб всі члени організації збиралися кожен раз, коли в Раді Безпеки накладається вето одним з п'яти постійних членів - росією, Китаєм, США, Францією, або Великобританією.

Нагадаємо

КНДР здійснила запуск трьох балістичних ракет у бік Японського моря.

Українські Національні Новини

Новини Світу