ukenru
rf-posilila-sanitarniy-kontrol-na-kordoni-z-ukrayinoyu-cherez-kir

РФ посилила санітарний контроль на кордоні з Україною через кір

 • 12218 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Росія вирішила посилити санітарно-карантинний контроль у пунктах пропуску через державний кордон через підвищення рівня захворюваності на кір, зокрема, в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Росспоживнагляду.

"За інформацією Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ЄРБ ВООЗ), в Європейському регіоні спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації щодо кору. За період січень-жовтень минулого року в країнах Європи захворюваність в 3 рази перевищила рівні 2016 року", - йдеться в повідомленні.

За даними російського відомства, найбільш складна ситуація спостерігається в Італії, Румунії, Україні, Німеччині.

"Спалах кору триває в Україні. За 11 місяців 2017 року зареєстровано 3382 випадки захворювань. Найбільш неблагополучна ситуація виникла в Івано-Франківській (1049 випадків), Одеській (931 випадок) і Закарпатській областях (416 випадків). При цьому, в Одеській області зареєстровано 5 летальних випадків від цієї інфекції, в тому числі 3 - серед дітей", - додали в Росспоживнагляді.

Як зазначається, основною причиною триваючого спалаху МОЗ України вважає низьке охоплення плановою імунізацією проти кору серед дітей, який за підсумками 2016 року становив менше половини від необхідної кількості.

"Росспоживнагляд посилив санітарно-карантинний контроль у пунктах пропуску через державний кордон Російської Федерації і звертає увагу громадян на вищевикладену інформацію для врахування при плануванні поїздок", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Омбудсмен звернулася до міністра охорони здоров'я Супрун через спалах захворювання дітей на кір.

Українські Національні Новини

Політика