ukenru
rf-neodminno-vikoristaye-svoyu-potuzhnu-viyskovu-mashinu-proti-yes-turchinov

РФ неодмінно використає свою потужну військову машину проти ЄС – Турчинов

 • 9657 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Росія неодмінно використає свою потужну військову машину в масштабній війні проти Євросоюзу. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час Київського без пекового форуму 2019, передає кореспондент УНН.

"Питання єдності Європи в протидії російським загрозам – це питання не тільки України, це питання безпеки всіх європейських країн. Це питання і тих країн, які вважають себе лідерами Європейського союзу, їх безпеки і небезпеки, майбутнього Європи. Мільярдні ресурси, які використовуються РФ на розбудову своєї потужної військової машини не просто для залякування, - рано чи пізно вони будуть використані у масштабній європейській війні. Це треба розуміти, це треба адекватно сприймати і до цього треба готуватися", - зазначив Турчинов.

За його словами, з огляду на загрози з боку РФ Європа має також бути зацікавленою у зміцненні обороноздатності України, який є найважливішими факторами захисту миру і безпеки в Європі.

При цьому він додав, що для України ж, з іншого боку, немає альтернативи європейській і євроатлантичній інтеграції.

Нагадаємо, розміщення підрозділів НАТО без наявності баз допоможе Україні в боротьбі з агресією з боку Російської Федерації. Про це заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Українські Національні Новини

Політика