ukenru
rf-naroschuye-sili-poblizu-ukrayinskikh-kordoniv-poltorak

РФ нарощує сили поблизу українських кордонів - Полторак

 • 5749 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що російські військові сили продовжують збільшувати кількість поблизу кордонів з Україною. Про це він сказав під час зустрічі з Міністром оборони Королівства Данія Клаусом Хйортом Фредеріксеном, передає УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Тенденцій до покращення воєнно-політичної ситуації немає, оскільки РФ продовжує нарощувати військові угруповання поблизу кордонів України. За таких умов головним завданням України є нарощування спроможностей Збройних Сил та зміцнення обороноздатності шляхом впровадження оборонної реформи", - наголосив Степан Полторак.

В ході зустрічі з представником Данії Міністр оборони України висловив сподівання на продовження та посилення політичного та санкційного тиску на країну-агресора іноземними партнерами, нарощування присутності сил та засобів Альянсу як на території України, так і Чорноморсько-Азовському регіоні, а також допомоги у нарощуванні спроможностей ЗС України, у першу чергу, в сфері військово-технічного співробітництва.

"Ми розраховуємо на системні рішення наших партнерів щодо підтримки вступу України до НАТО", - додав Полторак.

Він зазначив, що Україна може зробити значний внесок в обороноздатність Альянсу та посилення європейської безпеки.

Нагадаємо, 23 квітня бойовики здійснили 9 обстрілів позицій українських військових.

Українські Національні Новини

Політика