rf-mozhe-zakriti-zernovu-ugodu-tilki-yakscho-posvaritsya-z-erdoganom-ekspert

рф може закрити зернову угоду тільки якщо посвариться з Ердоганом - експерт

 • 151443 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. росія може закрити «зерновий коридор» лише після того, як посвариться з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Таку думку висловив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко під час брифінгу та додав, що у путінського режиму немає бажання сваритися з Ердоганом зараз, передає УНН.

Цитата

«Я впевнений, що ситуація повністю залежить від президента Туреччини особисто. Він позиціонував себе, як чи не єдину людину у світі, яка може розмовляти і з росією, і з Україною. Це його політичне надбання. Я думаю, що рф може закрити цей проект, лише після того, як посвариться з Ердоганом. Я не думаю, що зараз у путінського режиму є бажання сваритися з президентом Туреччини, бо за цим послідують дуже серйозні наслідки для російської федерації перш за все», - розповів Клименко.

Він вважає, що ситуація щодо затримки в Босфорі суден є запрошенням до переговорів.

«А потім через Ердогана якийсь пакет пропозицій рф буде знову озвучений. Я не бачу великої ймовірності того, що «зерновий коридор» припинить існування», - сказав Клименко.

Доповнення

24 жовтня повідомлялося, що Україна відправила "зерновим коридором" Чорним морем ще шість суден з агропродукцією, але росія продовжує затримувати перевірку суден, і в Босфорі їх накопичилося вже понад 170.

Українські офіційні особи заявили, що москва навмисно уповільнює постачання продовольства відповідно до угоди, підписаної в липні між Україною, росією, Туреччиною та ООН.

CNN зазначав, що в останні тижні росія скаржилася, що частина угоди, що дозволяє експорт її сільськогосподарської продукції та добрив, нібито не дотримується. Посол росії при ООН у Женеві Геннадій Гатілов заявив минулого тижня, що москва може вийти з угоди, повідомляв Reuters.

ООН тим часом закликає до "термінових заходів" для запобігання затримкам суден із зерном у Чорному морі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Банк року: IBOX BANK отримав міжнародну відзнаку Go Global Award 2022

     • 525574 переглядiв