ukenru
rf-maye-vidzvituvati-pro-vikonannya-vimog-sudu-oon-schodo-krimskikh-tatar-do-14-travnya

РФ має відзвітувати про виконання вимог суду ООН щодо кримських татар до 14 травня

 • 13122 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. До понеділка, 14 травня, Російська Федерація має надати відповідь щодо виконання рішення міжнародного суду ООН про зупинення дискримінації кримських татар на окупованому півострові. Про це в ефірі "5 каналу" заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає УНН.

"Був обмін з росіянами нотами, щодо виконання цього проміжного рішення, особливо в частині яка стосується Меджлісу і прав кримськотатарського населення в Криму. І, незважаючи на те, що росіяни відповідають, що вони продовжують виконувати рішення, ми звернулися до суду з тим, щоб суд дав тлумачення свого наказу. До 14 травня, до цього понеділка, росіяни мають надати суду свою письмову відповідь щодо того, як відбувається виконання цього наказу. Після того суд вирішить, якою процедурою він піде. І будуть чи не будуть слухання, щоб вирішити, що робити далі", - повідомила Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Члени ПАРЄ підписали декларацію з вимогою до РФ виконати припис суду ООН щодо Меджлісу

Раніше Україна надіслала до Міжнародного суду ООН звернення з проханням надати тлумачення свого Наказу щодо застосування тимчасових заходів проти Російської Федерації, в тому числі, підтвердити те, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН зобов’язав РФ утриматися від обмежень Меджлісу.

Українські Національні Новини

Політика