rezultati-roboti-mks-schodo-voyennikh-zlochiniv-rf-stanut-vidomi-tsogo-roku-kostin

Результати роботи МКС щодо воєнних злочинів рф стануть відомі цього року – Костін

 • 467313 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що у цьому році будуть відомі результати роботи Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинів росії. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Є повне розуміння з боку Міжнародного кримінального суду та збоку інших міжнародних інституцій щодо важливості їхньої ролі в забезпеченні справедливості та покарання російських воєнних злочинців. Тому кожне провадження яке буде далі розглядатися Міжнародним кримінальним судом, ми до кожного підходимо ретельно в повній кооперації з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду. Ви безумовно побачите результати нашої роботи в цьому році», - розповів Костін.

Костін висловив сподівання, що це відбудеться досить скоро, адже над цим працюють не лише в Україні, а й в офісі МКС у Гаазі.

Він зазначив, що наразі більш детально не може розповісти.

Окрім того, він зазначив, що 99% всіх проваджень, які пов'язані зі злочинами вчиненими росіянами, розглядатимуть в українських судах, а міжнародні інституції відіграватимуть лише комплементарну роль, для якої їх було створено.

Доповнення

В Києві завершується робота з відкриття офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

Костін повідомляв, що Офіс генпрокурора працює над об'єднанням союзників у формат "юридичного Рамштайну".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі