ukenru
rezolyutsiya-senatu-ssha-schodo-golodomoru-maye-vazhlive-znachennya-v-gibridniy-viyni-z-rf-posol

Резолюція Сенату США щодо Голодомору має важливе значення в гібридній війні з РФ - посол

 • 8390 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Ухвалення Сенатом США резолюції, в якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу, є дуже важливим сигналом у гібридній війні з Росією. Про це в інтерв’ю для "Голос Америки" заявив посол України у США Валерій Чалий, передає УНН.

"Це – історичне рішення, визнання Сполученими Штатами правди, яка відкрилась з відкриттям архівів про радянські часи... Саме зараз є політичне рішення в постановчій частині резолюції Сенату про визнання Голодомору геноцидом і про те, що Сенат США підтримує українців як стратегічного партнера. Це важливо зараз в нашій гібридній війні з Росією, яка вибрала шлях саме підтримки Сталіна як диктатора, він у них герой", - сказав Посол.

За його словами, Україна обрала для себе інший, євроатлантичний шлях. Україна обрала правду, яка полягає у тому, що Голодомор був злочином проти українців, і зараз це підтверджено, зазначив він.

"В цьому величезний сигнал всьому світу, і зокрема українцям", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко закликав країни ЄС вслід за США визнати Голодомор геноцидом українського народу

Як повідомляв УНН, у четвер Сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Українські Національні Новини

Політика