reznikov-vvazhaye-scho-viyna-v-ukrayini-mozhe-zakinchitisya-tsogo-roku

Резніков вважає, що війна в Україні може закінчитися цього року

 • 1064339 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Міністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю BILD заявив, що вірить у закінчення війни в Україні цього року, передає УНН.

Цитата

“Я оптиміст. Я бачу ситуацію на полі бою, бачу розвиток підтримки, і дійсно бачу, що є шанс, що ця війна закінчиться нашою перемогою цього року. Я серйозно обмірковую це, я багато знаю про те, що відбувається, і це вселяє в мене оптимізм. Оптиміст — це поінформований реаліст”, – зазначає голова Міноборони.

Деталі

Він також не бачить загрози застосування тактичної ядерної зброї з боку росії, оскільки москва отримала чіткий сигнал від Китаю та Індії про ядерну зброю.

“Це блеф, я знаю росіян. Використання ядерної зброї не дасть їм того, чого вони хочуть”, – пояснив Резніков.

На запитання, що буде, якщо Україна втратить ще більше територій, міністр відповів: “Це сталося у 2014 році. Вони (росіяни – ред.) окупували Крим, вони окупували частини Донецької та Луганської областей, у 2022 році вони окупували Київську, Сумську та Чернігівську області, і ми очистили ці території. Єдиний сценарій на майбутнє – звільнення всіх наших тимчасово окупованих територій. До наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року”.

В інтерв'ю газеті міністр оборони також розповів про дискусію з партнерами на тему перемовин з москвою, і зокрема, російським диктатором володимиром путіним.

“Мій президент дав зрозуміти, що ми не будемо вести переговори з нинішнім главою кремля. Україна готова вести переговори про відшкодування збитків, міжнародний трибунал і відповідальність за воєнні злочини кремля, так звану Нюрнберзьку угоду - 2”, – додав він.

Доповнення

Міністр оборони Олексій Резніков впевнений, що Україна отримає винищувачі найближчим часом, попри те, Захід ще не схвалив таке рішення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла ще 17 полеглих захисників

     • 1095067 переглядiв