ukenru
reznikov-rozpoviv-pro-osnovni-prioriteti-politiki-reintegratsiyi-timchasovo-okupovanikh-teritoriy-ukrayini

Резніков розповів про основні пріоритети політики реінтеграції тимчасово окупованих територій України

 • 15629 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Одним з ключових компонентів державної політики у сфері реінтеграції тимчасово окупованих територій України є комплекс заходів перехідного правосуддя. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Так, віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков ознайомив аудиторію з основними пріоритетами політики реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Реінтеграційні кроки не повинні створювати загрози для національного суверенітету України і порушувати суспільну злагоду. Один з ключових компонентів державної політики у цій сфері - комплекс заходів перехідного правосуддя. Вони дозволять відновити справедливість та порушені права людини, притягнути до відповідальності тих, хто вчиняв злочини. І вже на майбутнє ми опрацьовуємо можливість створення спеціального режиму, який передбачатиме особливу модель здійснення судочинства і за рахунок цього стимулюватиме інвестиційний потік", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з огляду на це, ідея закріплення у Конституції України будь-якого формату "особливого статусу" для окремих районів Донецької та Луганської областей є неприйнятною і не розглядається. Після деокупації зазначені території зможуть скористатися перевагами децентралізації на рівні з іншими регіонами України.

"Переважна більшість населення на тимчасово окупованих територіях – це люди, які стали заручниками окупантів і до яких в української влади не буде претензій, вони зможуть максимально швидко повернутися до нормального життя", - сказав Резніков.

Резніков зазначив, що буде ініціювати закріплення на законодавчому рівні простих і зрозумілих процедур для відокремлення тих, хто вчиняв злочини, від тих, хто був заручником окупаційного режиму та просто намагався вижити і не має крові на руках.

"Умовно, ми повинні виокремити так званих "шахтарів" на російських танках, від справжніх шахтарів, які важко працюють і сьогодні страйкують, бо їм місяцями не виплачують зарплати. Я переконаний, що друга категорія - це союзники України у процесі деокупації ТОТ", - підкреслив Резніков.

Нагадаємо, Резніков розповів, що мінські угоди необхідно модернізувати.

Українські Національні Новини

Політика