ukenru
rezhim-paperless-zelenskiy-anonsuvav-vidmovu-vid-paperiv-u-derzhustanovakh-z-2021-roku

Режим "paperless": Зеленський анонсував відмову від паперів у держустановах з 2021 року

 • 29626 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. У 2021 році Україна почне входити у режим “paperless”, тобто, відмови від паперів, у держустановах. Для отримання держпослуг більше не знадобляться паперові довідки. Про це під час участі в Diia Summit сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

“Сьогодні команда Міністерства цифрової трансформації на чолі з Михайлом Федоровим розповість про всі ці успіхи. Дійсно, вони великі за цей час. А найголовніше - презентує наступні кроки та нові доступні послуги для наших поважних громадян. Від мене є такий, невеличкий спойлер - 2021 рік стане початком входження країни у режим “paperless”. Тобто, ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів, і що найважливіше - жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання тих чи інших державних послуг. Ми розуміємо, що створення цифрової держави - це складний, важливий шлях”, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що цей шлях супроводжується спротивом і системи, і застарілим законодавством, скепсисом, а також невірою, але це пройшли всі сміливі революційні проекти світу.

“Рік тому "Держава у смартфоні" була лише нашою мрією. Сьогодні, коли мобільним додатком “Дія” користуються 5 млн громадян України, це вже точно початок нової реальності. Реальності, де Україна буде цифровою, сучасною, комфортною. Для кого - для людей. Цей рух вже не зупинити. Цей шлях вже незворотній. Вірю в це, робимо це”, - зазначив Президент.

За його словами, ще у січні 2019 року для відкриття власного бізнесу потрібно було чекати, як і для його закриття, а при народженні дитини потрібно було збирати купу довідок і стояти в чергах до 10 установ. Тоді під час написання передвиборчої програми вони поставили собі амбітну мету і пообіцяли зробити державу в смартфоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк дозволив відкривати банківський рахунок з цифровим паспортом

“Тоді багато хто крутив, знаєте, вибачте, пальцем біля скроні, казав, що все це неможливо. Та вже за рік у Apple Store та Google Play громадяни України змогли завантажувати мобільний додаток “Дія”, отримувати дозволи в електронному кабінеті забудовника, не відходячи від комп’ютера реєструвати ФОП за 15 хвилин. Тобто, відкривати власну справу швидше, ніж у більшості країн світу. Користуватися сервісом “єМалятко” і отримувати послуги за однією заявою в пологовому будинку або онлайн”, - додав Володимир Зеленський.

За його словами, уже за рік Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові водійські права та першою країною в світі, що має цифровий паспорт, за допомогою якого можна подорожувати або відкрити банківський рахунок онлайн.

“Повірте, це лише десята частина від наших великих планів. І лише початок на шляху до цифрової держави, де 100% послуг буде онлайн, а бюрократія та корупція стануть нетиповим явищем. Цифрова Україна, ви знаєте, це не лише зручно. Це і потужний економічний розвиток, адже доля цифрової економіки у світі дуже сильно зростає. Кілька тижнів тому я підписав указ про створення сприятливих умов для розвитку в Україні IT-індустрії. Крім цього, невідкладним визначено законопроект щодо “ДіяCity”. Це унікальна історія, за якою буде створено спеціальну, юридичну та економічну зону для креативної економіки. І ми чекаємо на його ухвалення парламентом якомога швидше”, - сказав Президент.

Нагадаємо, Мінцифри запустило тестування нових послуг онлайн.

Українські Національні Новини

Політика