ukenru
reyting-lyashka-na-prezidentskikh-viborakh-pidmochiv-radikal-ribalka-politolog

Рейтинг Ляшка на президентських виборах "підмочив" радикал Рибалка - політолог

 • 11624 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У першому турі президентських виборів лідер Радикальної партії Олег Ляшко ледь набрав 5% голосів. Політична сила втрачає підтримку через токсичність її представників. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Олексій Станчевський.

"Такий низький результат за підсумками першого туру президентських виборів свідчить про те, що фракція у парламенті досягла максимального рівня токсичності. Весь позитив, що лунає з екранів, не може перекрити негатив, що накопився", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Рибалка намагається відхреститися від родинного бізнесу

Провідником негативу у фракції є її представник - народний депутат Сергій Рибалка, вважає політолог.

"Весь негатив, який сьогодні лунає про партію, пов'язаний у переважній меншості із її лідером, у переважній більшості - із Рибалкою. Свого часу Рибалку зняли з посади голови фінкомітету. Цей факт засвідчив, що можновладці втомилися і більше не готові миритися із тим рівнем корупції і лобістськими законопроектами, які їм пропонував голова комітету", - пояснив Станчевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Рибалки скоро заявлять, що Рибалка — це не Рибалка

Рибалка, швидше за все, не представлятиме РПЛ у наступному парламенті, переконаний політолог.

"Для збереження влади і свого місця в парламенті Ляшко поставить питання про усунення Рибалки від владних повноважень", - резюмував він.

Нагадаємо, у першому турі президентський виборів за Ляшка віддали свої голоси лише 5,48% виборців. Найбільше голосів радикал взяв у Чернігівській, Волинський та Рівненській областах. Найгірше за Ляшка голосували у Києві, Донецьку та Дніпропетровській області. 

Зауважимо, що у Дніпропетровській області за результати РПЛ відповідає голова партійного представництва, нардеп Сергій Рибалка.

Раніше експерти неодноразово заявляли, що саме цей політик розхитує репутацію Радикальної партії

Українські Національні Новини

Політика