ukenru
reyestratsiya-na-dobrovilnu-sertifikatsiyu-vchiteliv-rozpochnetsya-sogodni

Реєстрація на добровільну сертифікацію вчителів розпочнеться сьогодні

 • 10986 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Реєстрація на добровільну сертифікацію вчителів молодших класів розпочнеться сьогодні, 15 січня, о 15.00. Про це повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич під час відкриття тренінгу для освітніх експертів з питань оцінювання професійних компетентностей вчителів в Києві, передає УНН.

"Вчителі почнуть сьогодні реєструватися після третьої години, 15-ї години, тобто після робочого дня", - зазначила міністр.

При цьому вона наголосила, що сертифікація вчителів є добровільною.

За її словами, така сертифікація потрібна, щоб ідентифікувати вчителів, які можуть стати агентами змін в процесі побудови "Нової української школи".

При цьому вона додала, що вчителі, які пройдуть таку сертифікацію, отримають 20%-ву доплату до зарплати, але повинні будуть "ділитися" своїми знаннями із колегами.

Також міністр уточнила, що сертифікація буде складатися з трьох модулів (етапів - ред.) – до 1 липня 2019 року вчитель має здійснити самоаналіз і завантажити своє електронне портфоліо. На другому етапі - пройти експертне спостереження на робочому місці. На третьому етапі – пройти незалежне зовнішнє тестування в Українському центрі оцінювання якості освіти. Наразі УЦОЯО розробляє відповідні тести.

Нагадаємо, в Україні з 15 січня 2019 року розпочнеться пілотний проект сертифікації вчителів початкових класів.

Українські Національні Новини

Політика