ukenru
reva-zayaviv-pro-suttyeve-nedofinansuvannya-na-zhitlo-pereselentsyam

Рева заявив про суттєве недофінансування на житло переселенцям

 • 13042 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. З 850 млн грн, які запросило Міністерство соціальної політики України на будівництво житла для переселенців, у бюджеті передбачено лише 40 млн грн. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент УНН.

"Починаючи з минулого року, була введена нова програма по забезпеченню житлом тих переселенців, які зі зброєю в руках захищають нашу країну, тому що знайти житло одразу для 1 млн 510 тисяч внутрішньо-переміщених осіб достатньо складно. Очевидно, ті люди, які воюють за нашу країну проти сепаратистів, проти агресора, повинні мати пріоритет, і в цьому році ця програма буде продовжена. Єдина проблема полягає в тому, що наш бюджетний запит на 850 млн грн було, врешті, в бюджеті передбачено лише 40 млн грн, або в 20 разів менше", - сказав Рева.

Він також уточнив, що за два роки за кошти міжнародних донорів було введено в експлуатацію житло для однієї тисячі родин переселенців.

"Міністерством соціальної політики України протягом 2017-2018 років за кошти міжнародних донорів підготовлено і введено в експлуатацію майже для тисячі сімей переселенців житло", - зазначив Рева.

Як повідомляв УНН, комітет Ради схвалив законопроект про виборчі права переселенців.

Нагадаємо, в Україні на сьогодні на обліку перебуває 1,51 мільйона переселенців

Українські Національні Новини

Економіка