ukenru
reuters-ne-yasno-chi-zakon-pro-antikoruptsiyniy-sud-vitrimaye-ekzamen-mvf

Reuters: не ясно, чи закон про Антикорупційний суд витримає екзамен МВФ

 • 10524 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд в Україні вже ухвалено, але ще не ясно, чи він витримає екзамен Міжнародного валютного фонду. Про це пише Reuters, передає УНН.

Закон покликаний вберегти судові рішення від політичного тиску або хабарництва в Україні, де укорінена корупція залишається стримуючим фактором для іноземних інвесторів, пише видання.

Надійні міжнародні експерти допоможуть відібрати суддів для Антикорупційного суду.

Президент Петро Порошенко назвав голосування лакмусовим папірцем щодо здатності країни боротися з корупцією, і після того, як закон пройшов, він сказав, що це перемога для України.

Але не відразу стало ясно, чи закон, який має близько 2000 поправок, витримає екзамен Міжнародного валютного фонду, який підтримує економіку України з пакетом допомоги на суму 17,5 млрд дол. США, зазначає видання.

"Навіть якщо МВФ буде задоволений законом, уряд ще має виконати інші умови, такі як підвищення цін на газ, і йому можуть знадобитися зусилля, щоб дотримуватися цільового показника дефіциту бюджету МВФ у 2,5 відсотка на фоні виборів, які заплановані наступного року", - йдеться у повідомленні.

Ймовірне звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка, якого хвалили інвестори за те, що він просував реформи, після конфлікту з Прем'єр-міністром, також може кинути тінь на переговори про допомогу, пише видання.

Парламент може проголосувати за звільнення в четвер.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика