reuters-baiden-hotovyi-do-znachnykh-postupok-respublikantsiam-zadlia-dopomohy-ukraini

Reuters: Байден готовий до "значних поступок" республіканцям задля допомоги Україні

 • 130349 переглядiв

Адміністрація Байдена розглядає нові обмеження щодо надання притулку та розширення депортацій, щоб забезпечити Україні та Ізраїлю допомогу в законопроекті про фінансування на тлі переговорів у Конгресі

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість підтримати нові обмеження на те, хто може шукати притулку, і розширений процес депортації, щоб забезпечити нову допомогу для України та Ізраїлю в законопроекті про додаткове фінансування, з посиланням на джерело, знайоме з обговореннями, повідомило Reuters 7 грудня, пише УНН.

Деталі

Білий дім і Конгрес США прагнуть укласти угоду, яка б забезпечила військову допомогу двом союзним країнам і одночасно перешкоджала б нелегальній імміграції через кордон США та Мексики. Залишився тиждень до того, як законодавці підуть на різдвяні канікули.

Республіканці відмовилися схвалити збільшення фінансування України без додаткових заходів щодо скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються незаконно перетнути кордон США, що призвело до складних переговорів, які об'єднують багато в чому питання, що не пов'язані між собою.

Президент США Джо Байден, демократ, який претендує на переобрання у 2024 році, заявив у середу, що він готовий піти на значні поступки у питаннях безпеки кордонів, на тлі того, як республіканці в Сенаті відхилили пакет допомоги від Демократичної партії, який передбачає фінансування кордонів обсягом 20 мільярдів доларів.

Білий дім готовий підвищити стандарти первинної перевірки для отримання притулку, повідомило агентство Reuters джерело, знайоме з цим питанням.

За словами джерела, адміністрація Байдена також розгляне певну форму положення про "безпечну третю країну", яка відмовлятиме у наданні притулку мігрантам, які проходять через іншу країну на шляху до США.

Ще одним можливим пунктом угоди може стати розширення процедури прискореної депортації, відомої як прискорене видворення. За словами джерела, ці повноваження будуть застосовуватись по всій країні, а не на кордоні.

За словами джерела, двопартійна група сенаторів, яка намагається досягти угоди, також обговорює кількісне обмеження кількості заяв про надання притулку. Позиція адміністрації Байдена щодо такого обмеження залишається незрозумілою.

Представник Білого дому Анджело Фернандес Ернандес заявив, що Байден ясно дав зрозуміти, що "кордон порушено" і що Конгрес має вжити заходів, щоб це виправити.

"Президент заявив, що відкритий для компромісу", - ідеться в його заяві.

Палата представників, де більшість мають республіканці, має завершити роботу за рік до 14 грудня, що залишає мало часу для ухвалення закону. Сенат, де більшість у демократів, стикається з аналогічними часовими рамками.

З огляду на це мета, мабуть, більше полягає в укладанні великої угоди і, можливо, у перерві попрацювати над точними деталями законодавчого тексту, повідомили джерела.

Сенатор-демократ Кріс Кунс заявив у четвер, що розрив між його партією та республіканцями залишається "дуже великим", але він, як і раніше, оптимістичний, що вони зможуть порозумітися.

Представник Білого дому Карін Жан-П'єр розкритикувала республіканців під час брифінгу у четвер. "Вони граються з нашою національною безпекою", - сказала вона.

Сенатор-республіканець Том Тілліс, який входить до двопартійної групи, яка намагається знайти компроміс у сфері безпеки кордонів, заявив журналістам у середу, що будь-яка пропозиція має скоротити нелегальну імміграцію як мінімум удвічі, і що він не знає, чи можна досягти угоди до Різдва. "У нас ще багато роботи", - казав він.

Нагадаємо

У Сенаті США 6 грудня заблокували законопроект про надзвичайні витрати щодо надання мільярдів доларів безпекової допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту на голосування найближчим часом.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 337 тисяч

     • 59903 переглядiв

    На Київщині працює ППО

     • 125565 переглядiв

    8 грудня: День Брауні, День мандрівника у часі

     • 53523 переглядiв