ukenru
retsidivist-pogrozhuvav-vbivstvom-prokuroru-pid-chas-sudu

Рецидивіст погрожував вбивством прокурору під час суду

 • 10942 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. На Луганщині чоловік під час судового засідання погрожував прокурору, що підтримувала державне обвинувачення за вчинення ним розбійного нападу. За це його засудили до трьох років ув'язнення, передає УНН з посиланням на прес-службу області.

Повідомляється, що раніше судимий за незаконне зберігання наркотичних засобів мешканець м. Лисичанська знову потрапив під суд за вчинення розбою, поєднаного з проникненням до житла. Проте, обвинувачений не погодився з рішенням суду, яким його було засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна та апелював його в суді.

14-го березня 2018 року у приміщенні апеляційного суду Луганської області колегія суддів оголосила ухвалу про залишення вироку без змін – 8 років за ґратами. Після цього чоловік привселюдно висловлював погрози вбивством на адресу прокурора, яка підтримувала в суді публічне обвинувачення, у зв’язку з тим, що прокурор заперечувала проти задоволення вимог апеляційної скарги обвинуваченого та наполягала на призначенні судом покарання у вигляді реального позбавлення волі.

Розцінюючи вказані погрози як реальні, зокрема у залі суду чоловік погрожував вдарити її по голові молотком, прокурор звернулася з відповідною заявою до поліції.

За даним фактом слідчими поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 КК України (Погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). За результатами досудового розслідування обвинувальний акт направлено до суду.
Як зазначається, під час судового засідання, де розглядали справу про погрозу прокурору, обвинувачений свою вину у інкримінованому йому злочині не визнав.

Суд призначив обвинуваченому максимальне покарання у вигляді 3 років ув’язнення та приєднав невідбуту частину покарання, призначеного за розбій. Чоловіка остаточно позбавлено волі строком на 7 років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП